Zašto su većina blogera…ŽENE?!

 

Žene su čudo. Sad su se dočepale interneta, pogotovo blogeraja. Štrikeraj je otišao u trnje. Dok su se mužjaci, tradicionalno zabavljeni omiljenim igračkama kao što su oranje, klanje i fudbal, okrenuli oko sebe, ženke su kao i uvek mudro preuzele stvar u svoje ruke. Počele su da dominiraju internetom. Srećno su izbegle da ih one ludače feministkinje upropaste terajući ih da budu muškarci. One su se vratile svojim korenima, kao Feniks kad se podigo iz onog pepela (Feniks, ne ono drugo, za neupućene).

A nama je dodeljena uloga onog…Prometeja. To je onaj što je ljudima dao vatru, da ih prosvetli umesto da ih zapali (a trebao je, sad je kasno). Kao i uvek, um caruje a snaga klade valja. Tako je od kada je sveta i veka. A žene su u tome neprejebive.

One stalno tule kako su ugnjetene. A ustvari sve nas drže za jaja. I dok se mi stalno nešto branimo, petljamo kako “nisam kriv, keve mi”, i tražimo podršku mame, one rade svoj posao. Nevolja je ako se u tome pretera. A postoji mogućnost. Onda će ONE ostati bez muškaraca, gledaj oko sebe, mnogi već nemaju muda, i pretvorili su se u metro-nešto, nekakve spodobe sa penisom koji ne služi ni zašta osim za pišanje. Ili jebu drugare u dupe. Što mu dođe na isto.

Mužjaci su izmislili Mrežu. Tamo, još davnih 80-tih. Kako? Zašto? Naravno, da bi ratovali, šta bi drugo. Prvo vojska, pa onda akademika, dok se neko nije zajebo pa rešio da Mrežu napravi za SVE. Sad je ispalo da su to SVE većinom ONE. Istorija se stalno ponavlja, a mi što uzdižemo patku u nebesa, ništa nismo naučili. Jedino su popovi svih boja nešto trkeljisali koju hiljadu godina, al i oni će da izgube bitku. Zašto? Zato što ona stvar pokreće Univerzum. A protiv univerzuma ne možeš, da ga jebeš.

Prema Nilsenovoj statistici, objavljenoj pre par godina, 84% svih blogera na netu su žene. Kod mene na sajtu kreativnog pisanja, 77% članova, polaznika radionica i aktivista su – žene. Bog te mazo! Nisam ni primetio dok jednog dana, sasvim slučajno, primetih da sam počeo za sebe da govorim u ženskom licu. Pogledam malo bolje, kad stvarno. Ne samo ovde. Svuda. Žene su carice. Na našu mušku sreću. Jer žena nosi život. Mi bi sve ionako zasrali u nekom poluvremenu, dok bi zapišavali tuđe drvo i kurčili se na one koji ne idu u teretanu.

Zašto net, a blogovanje pogotovo, tako odgovara ženama?

One su bolji komunikatori. Definitivno. Bolje opažaju, vide u nijansama (neke glupače su zalutale pa vide samo u nijansama sive, al svuda ima izuzetaka). I strpljive su, svesne da je mozak ono što se računa. One su stvorene da čuvaju i neguju život. Kao i svaki čuvar, neke žrtve su neohodne da bi stvar funkcionisala kako valja.

Internet, a pogotovo društvene mreže, su zato pravi akvarijum za ženski lov. Sopstvenu reklamu (tu su majstori), sa šminkom ili bez, u kupaćem ili za šporetom, sa mladuncima, ili novim primerkom Zverke koji služi za dizanje…rejtinga dotične, za klanje konkurencije (ženske), obrađivanje mužjaka, i cvetanje mudrosti. Zato su njihovi blogovi, pa i kad pišu o kuvanju, bolji i životniji od onih muških. Jer mužjaci (čast izuzecima) uvek hoće da budu ozbiljni, pametni, mudroseri, i da pokažu okolini čiji je veći. I tu se zaglave.

Žene su emotivnije, i empatija im bolje ide. Uvek su spremne da saslušaju druge, obrnu šoljicu, razmene recept za najnoviju dijetu, i bolje su informisane od CIA, KGB, NSA, i BIA zajedno. Ne bave se politikom, što im je ogroman plus. Shvatile su odavno da je to surova igra u kojoj glupaci bolje prolaze.

One su i vrednije. Paze šta pišu. Mudro biraju reči. Jezičave su, što je od ogromne koristi u blogeraju. Sklone su da jedno, misle, drugo kažu a treće napišu. Ti, kao muško tu nemaš šanse, u startu si hendikepiran jer ne možeš da radiš više od dve stvari istovremeno. A treća te uvek zajebe.

I sad, moj prijatelju, ti vidi. Ako hoćeš da budeš bloger, konkurencija ti je stvarno žestoka. Šta da se radi? Pikaso je rekao: dobri umetnici kopiraju, genijalci…kradu. Promuvaj se malo, vidi kako one pišu (ne o čemu, jer tu nemaš šanse), pa kraduckaj po nešto. Možda te i prime u blogersko društvo i počnu da te čitaju. A to je dovoljno za početak. Nemoj da se baviš njima, one to bolje rade. Piši iskreno, iz srca. I tada će te one razumeti kako treba.

Pišem ovo iz prve ruke jer uz mene odrastaju dve male ženke. Sve sam video čim su se ispilile. I to mi je pomoglo da suštinu shvatim. Nadam se da će i poneko muško, ako stigne do kraja teksta, barem da se zamisli.

Žene su čudo. Virtuelni svet pripada njima. Zato ih obožavaj. Ni više ni manje. To je sasvim dovoljno.

 

[section title=””]

Usavrši svoje pisanje, sada!

darko profil 3 cb

Ja sam prof. dr Darko Tadić, i već 20 godina se bavim pisanjem, copywriting-om i komunikacijama.

Da li je pisanje tvoj život, tvoja strast, muza koja neće da te ostavi na miru? Ako jeste, onda iskoristi priliku i usavrši svoje pisanje. Radionice kreativnog pisanja služe upravo za to!

Ako si početnik u pisanju, nauči osnovne tehnike zanata pisanja, osnove dramaturgije izgradnje likova, postavke, tehnike pričanja priče.

Želiš da postaneš profesionalni pisac i da živiš od pisanja? Imaš svoj blog i voliš da pišeš?  Nauči sve o copywriting-u, pisanju za  Blog i Interent, freelancer poslu, i pisanju za biznis. Radionice pisanja će ti u tome pomoći!

[button color=”primary” size=”small” url=”https://www.kreativnopisanje.org/” target=”self”]SAZNAJ VIŠE[/button]

[/section]

 

Ako ti se sviđa, podeli...

Ostavite odgovor