fbpx

SEO i Content writing

 

Da li se SEO pravila mnogo menjaju, u nekom kratkom vremenu ? Moguće, zavisi od percepcije, ali osnove ostaju uvek iste. Ne možeš se služiti prečicama do uspeha niti menjati principe po kojima SEO funkcioniše, ali možeš da se baciš na posao kada je tvoje pisanje u pitanju.

Istina je da je potrebno vreme kako bi zaista bio upoznat sa svim pravilima uspešnog on line pisanja. Sa preko stotinu pravila Google algoritma, nije ni čudo što sve to deluje prilično konfuzno. Kako bi postao konkurentan autor, uloži vreme i napor kako bi ponudio pravu vrednost. Ne pokušavaj da koristiš neke primamljive taktike, samo se drži prave vrednosti onoga što napišeš.

Većina pisaca koji žele da budu zapaženi na internetu, počinju da primenjuju određena pravila, poput pokušaja da se rangiraju po nekoj velikoj i veoma konkurentnoj ključnoj reči. Nakon nekog vremena, pošto su probali sve mogućnosti i načine, okreću se proverenim metodama koje daju vidljive rezultate- odmah.

Ipak, postoji veliki broj varijabli koje su uključene u dobro pozicioniranje na internetu. Koja su to pravila za apsolutnu dominaciju u digitalnom svetu ? Kako biti konkurentan na Google-u ili bilo kom drugom pretraživaču ?!

Autoritet

Autoritet se odnosi na kvalitet i obim veza napravljenih tokom vremena. Ukoliko si više zastupljen on line to su bolje veze koje si izgradio sa svojim čitaocima. Međutim, nijedan rezultat neće doći brzo, a bilo kakve promene ili poboljšanja u tvom SEO-u, mogle bi da potraju nekoliko sedmica ili čak i meseci dok ne vide rezultate.

Sadržaj

Informacija kakav sadržaj pišeš, od ključnog je značaja za dobro pozicioniranje u predstojećem periodu. Ustvari, značaj samog sadržaja dramatično se povećao u poslednje vreme. Dakle, ono što pišeš mora da bude odlično. Tekst mora da ponudi neku vrednost i da zaokupi pažnju čitaoca. Ako se većinski deo publike zaista angažovao oko onoga što si napisao, to će više čitalaca da deli tvoj post, a za uzvrat ti ćeš biti bolje pozicioniran na pretraživačima. Uloži najviše što možeš u ono što pišeš i vratiće ti se duplo.

Starosna struktura publike

Godine su bitne kada je SEO u pitanju. Iako drugi faktori mogu da nadomeste starosnu strukturu, na samom početku važno je da pišeš dobro i da gradiš kvalitetne veze koje će ukazivati na to u tekstu. To će se desiti sa vremenom. Ne možeš taj deo procesa ubrzati.

Napiši koristan post, koji dodaje vrednost

Uvek piši odlične tekstove. I ne pokušavaj da koristiš neke taktike kojima bi zamenio kvalitet samog sadržaja. Sposobnost Goolge-a da namiriše odličan post usavršava se sa svakim mesecom koji prođe. Nisi pametniji od celokupnog SEO sistema. Bilo bi čak poželjno da  izađeš iz svojih uobičajenih okvira kako bi mogao da napišeš nešto zaista vredno i moćno. Kada to učiniš, to će se odraziti i na društvenim mrežama i broj deljenja svakako će rasti.

Relevantni spoljni linkovi u tvom contentu

Spoljni linkovi su važni pa jednostavno kreiraj linkove u svom tekstu kako bi čitaoci mogli da nastave da istražuju teme o kojima pišeš. Uvek imaj najmanje dva ili tri linka koji su relevantni za navedenu temu.

*

Fokusiraj se na to da u svom tekstu imaš i par rečenica koje će oslikavati vrednost toga što si napisao. Ovi delovi posta pokreću čitaoce na akciju i veliki angažman, a to je i ono što si želeo da postigneš.

Zaboravi na sve što može da zavara i fokusiraj se samo na dodavanje vrednosti. Ne pokušavaj da preusmeriš publiku ili da zavaraš pretraživače pomoću sadržaja. Ukoliko si ozbiljan content writer, kloni se bilo kakvih taktika . Izgubićeš poverenje, bilo čije, a to ti nije potrebno. U radionici pisanja za internet,možeš da naučiš zanat content writing-a i da počneš da zarađuješ novac kao profesionalni pisac sadržaja na Interentu!

O Autoru

Ako ti se sviđa, podeli...