fbpx

Pišem da ne poludim

naša civilizacija globalno i lokalno pati od zavere mediokriteta.

oni žele da budeš jednoličan, konfekcioniran, umesto da podržavaju cvetanje individualnosti.

u prinicipu oni podržavaju heroizam, kreativnost i genijalnost, ali u praksi sve rade samo da se to ne dogodi, tako što praktikuju kažnjavanje za svaku razliku od proseka.

dok tvrde da su stvorili društvo koje tebi treba da služi, taj isti sistem služi njima da bi živeli udobno na tvoj račun i smejali ti se iza leđa.

takvo društvo te pomno motri, govori ti šta da radiš, šta je važno a šta ne, kako bi trebalo da živiš, šta ti treba kako bi ostvaro svoje ciljeve, ili da postaneš određena stvar.

kako malo prostora ostaje za ljude koji slobodno misle ili za spontanost keativnosti!

svako društvo voli mediokritete.

u stvari ono opstaje zbog njih. da bi funkcionisalo potrebni smo mu mi kao mediokriteti da bi propagirali norme i i dobro utabane staze.

ali održavanje stanja stvari nije isto što i evolucija.

na ovaj svet stižemo da izrazimo našu pravu prirodu, da kultivišemo naš stil, da budemo originali samih sebe.

biti svoj je tvoj najveći poduhvat. sledi svoj jedinstveni duhovni put u mnoštvu drugih.

u društvu mediokriteta, stalno si u strahu da budeš različit, ili se bojiš posledica sopostvene potrebe za postavljanjem pitanja. rezultat je izgradnja sopstvenog kaveza gluposti kao posledica gašenja uma i selidbe u šoping mol.

nema potrebe da budeš žrtva nesrećnih okolnosti u kraljevstvu mediokriteta. pronađi i podloži vatru života i kreativnosti u samom sebi.

u tebi je prirodna jedinstvenost koja ti je data i nemoj da je tako lako odbaciš za malo love, i par đinđuva. budi svoj i ono što jesi, što god to bilo.

izrazi se kroz kreativnost, to je jedini pravi put da nađeš sebe i druge.

oslobodi svoj um kontrole koja ti govori šta da radiš, kakva treba da budeš, kuda da ideš, da se prilagodiš. pokušaće da ti stave etiketu, da te oblikuju, upravljaju. ako poslušaš, izgubljen si.

budi odlučan! donesi prave odluke!

ne postoji ništa “što se mora, ili treba”. niko izvan tebe nema odgovore na ova pitanja. nemoj da dozvoliš da simuliraš svoj život umesto da ga živiš.

piši!

ti si svetionik i svetu je potrebno tvoje svetlo.

Ako ti se sviđa, podeli...

Comments

Scroll Up