fbpx

Pisanje se bavi vama?

 

Bavite li se pisanjem, ili se pisanje bavi vama?

Da li vam se nekada dogodilo da ste napisali ili rekli nešto, a da uopšte niste imali tu nameru, niti tu zamisao da to kažete? Počeli ste sa jednom idejom, a  završili sa nekom drugom. Vidite da ste odstupili od glavne zamisli, ali, opet ste dobili odličan tekst.

Da li se nekada osećate kao vesnik, kanal, prenosilac informacija, činjenica, čega god? Osetite li ponekad da je neko ili nešto, kroz vas i vaše pisanje, tražilo izlaz u spoljni svet?

Ako jeste, onda se pisanje bavi vama, a ne vi pisanjem…i to je odlično!

Povuče vas neka sila da nešto napišete, vi to nekako nesvesno odradite…pišete, pišete i samo pišete, a onda kada to pročitate, odmah nakon pisanja ili nekoliko dana potom, ne možete da poverujete da ste to zaista napisali vi. Vaš je rukopis, vaše izražavanje, vaše reči—ali kao da tekst nije vaš.

Tada shvatite, pisanje je jaka sila, a pisana reč je velika moć. Kao i to da se vi ne bavite pisanjem, već se pisanje bavi vama, to je dar. Dođe kao misao, ideja, a ode kao odličan tekst, napisan Božjom rukom.

Ako ste jedan od takvih pisaca, trebalo bi da taj dar maksimalno iskoristite.

Stalno nosite svesku i olovku ili neki pametan uređaj na kome možete zapisati ideje koje se tek tako pojave. Obično to budu odlični tekstovi, ali ako ih odmah ne zapišete, one bespovratno odlaze i za time možete kasnije zažaliti.

Razvijajte taj svoj dar, nije vam džaba dat. Posetite neku od naših škola pisanja u prozi, ili radionicu pisanja kao samorazvoj. Pa čak, ukoliko vašem pisanju nema kraja, i mogli bi ste da, na primer, pišete takve tekstove redovno, makar dva, tri puta nedeljno… onda je to odlično da započnete pisanje svog bloga. Poseteite radionicu pisanja za blog, i naučite neke osnove zanata, pa se posvetite svom pisanju i javno objavljujte svoje priče.

Ne plašite se da pokažete svoj talenat. Sigurna sam da ćete uz malo truda i napora naći put do svoje publike, koja voli da čita baš ono što vi imate da kažete.

Ako ti se sviđa, podeli...
Scroll Up