fbpx

Marina Sabo: Pišem, znači dišem.

Autor: Marina Sabo

Od kada znam za sebe uvek sam znala lepo da pretočim svoje misli na papiru. Uživam dok se poigravam sa rečima, dok plešem sa njima na praznom papiru. Dok zajedno osvajamo tu belinu ispunjavajući je svakim korakom, svakim pokretom, jer za mene je ovo ples. Moje je vam pružim ruku, vaše da je prihvatite i pustite da vas vodim.

dimDa vas vodim kroz hodnike moga uma. Moje mašte.

Volim da pišem jer sam puna emocija koje u meni vrište zatočene, čekajući određeni čas, onaj pravi momenat da polete u susret vama. Pišem jer na taj način mogu da doprem do mnogih do kojih fizički nisam u mogućnosti. Neke suze koje nisu nikada isplakane našle su svoj put da izađu na slobodu; ne pritiskaju mi više dušu. Haos u meni dobija neki oblik dok nižem reči na belom papiru. Crnim slova na beloj pozadini ja pravim razne boje u tuđim glavama, moja mašta ispisuje razne nijanse u tuđim umovima.

Jer, ja sam mađioničar koji izvodi magiju sa slovima. Moj zec iz šešira može da bude bilo koje boje, on čas igra – čas priča. Za sekund on može da postane tigar, može da bude bilo šta jer moja mašta radi svašta. Mogu da stvorim razne svetove i likove, mogu da spojim nespojivo, šta god mi se hoće.

Eto zašto volim da pišem: mogu da se poigravam sa rečima, i one ako znaju da proizvode magiju – ja sam uspela.

I ono što mi je najbitnije kod pisanja, to je činjenica da mogu da pošaljem poruku mnogim ljudima. Svoje neko životno iskustvo mogu da pretočim u reči i tako nekom pomognem. I ako barem jednu osobu nasmejem, rasplačem…ma izazovem bilo koju reakciju, to je to, ja sam srećna. Uspela sam, jer to znači da sam stekla neko poverenje kod ljudi, što ćete se svi složiti sa mnom, najveće priznanje za nekoga ko piše.

Pišem, znači dišem.

 


Marina Sabo je pisac, bloger  i autor brojnih zanimljivih priča, eseja i društveno angažovanih tekstova koje objavljuje na svom Fejsbuk strani “Dama sa krmeljima”, na svom blogu “Ona koja ne ćuti”,  kao i na portalima “Konkretno” i “Necenzurisano”. Marina ima oštar pogled, dobar dar opažanja i talenat da svoje misli sjajno uobliči u divnu pisanu komunikaciju. Odnedavno Marina radi sa nama u online raidonicama kreativnog pisanja, što svima nama daje izvanredan podstrek za stvaranje sveta od – reči.


 

Usavrši svoje pisanje, sada!

darko profil 3 cb

Ja sam prof. dr Darko Tadić, i već 20 godina se bavim pisanjem, copywriting-om i komunikacijama.

Da li je pisanje tvoj život, tvoja strast, muza koja neće da te ostavi na miru? Ako jeste, onda iskoristi priliku i usavrši svoje pisanje. Radionice kreativnog pisanja služe upravo za to!

Ako si početnik u pisanju, nauči osnovne tehnike zanata pisanja, osnove dramaturgije izgradnje likova, postavke, tehnike pričanja priče. Možda  želiš da postaneš profesionalni pisac i da živiš od pisanja? Imaš svoj blog i voliš da pišeš?  Nauči sve o copywriting-u, pisanju za  Blog i Interent, freelancer poslu, i pisanju za biznis.

Radionice pisanja će ti u tome pomoći! Sve je u komunikaciji, zar ne?

SAZNAJ VIŠE
Ako ti se sviđa, podeli...

Comments

Scroll Up