Radionica kreativnog pisanja za decu

Sposobnost da se dobro piše je jedna od fundamentalnih socijalnih i životnih veština svakog čoveka. Sticanje veštine pisanog izražavanja je isto toliko važna koliko i govorne komunikacijske veštine – ne samo tokom školovanja, nego i kasnije tokom poslovne karijere i predstavlja jedan od ključnih faktora uspešnog života svakoga od nas. Setite se samo koliko je potrebno pisanja, slanja pisama i mejlova, što predstavlja osnovu poslovnog komuniciranja. Najmanje.

A zašto baš deca? Zato što se kretivnost uči i podstiče od malih nogu – deca se navikavaju na čitanje i pisano izražavanje još od najranijeg uzrasta, kao neka vrsta pametnog ulaganja u njihove životne sposobnosti tokom odrastanja i života u zrelom dobu. Ovo je danas od posebne važnosti, u kulturi koja je orijentisana uglavnom na instant video doživljaje, koji značajno umanjuju dečiju sposobnost komuniciranja, a naročito čitanja i pisanja kao deo ključnih životnih veština.

Koncept radionica

Kao nastavnik kreativnog pisanja, moj zadatak i zadatak svih saradnika u radionicama je da razvijem smisao za kreativno pisanje mojih đaka. Ovo se odnosi kako na decu, tako i na odrasle polaznike radionica. Kada su u pitanju deca, to znači da se dete polako usmerava ka samostalnom pisanju. Da bi se ovo postiglo, razvijen je model dobrog pisanja, indivdualni rad sa decom, usmeravanje njihovih napora, i podsticanje samostalnog pisanja (i čitanja) što je više moguće. Na kraju radionice, svi polaznici dobijaju na pokon knjigu/zbirku kratkih priča koje su napisali tokom radionice i Diplomu o završenoj radionici Kreativnog pisanja za decu.

Radionice vodi Aleksandra Vićentijević, načelnik Biblioteka „Isidora Sekulić“ i „Dositej Obradović“, Biblioteka Grada Beograda i dugogodišnji instruktor radionica kreativnog pisanja za decu.

Kontakt: aleksandra@kreativnopisanje.org

Tel.064 1961533


Kako i gde?

Radionice su namenjene deci osnovnog školskog uzrasta. Nastava se odvija  u studiju za pisanje Radionica kreativnog pisanja, Bul. Despota Stefana 9. i radi se u dve grupe:

  • I grupa: deca od II do IV razreda osnovne škole, od 16 do 17-30h
  • II grupa: deca od V do VIII razreda osnovne škole, od 17.30 do 19h

Raspored termina možete pogledati OVDE.

 

Plan i program

  • Period rada u radionici: 07. oktobar – 15.maj 2017/18
  • Trajanje radionice: 30 termina (60 časova)
  • Kontinuitet: 1 dvočas sedmično (svake subote)
  • Način rada: grupni rad uz mentorski nadzor
  • Cena po polazniku: 3.000 din mesečno.

 

INFORMATOR za roditelje preuzmite OVDE

 

Prijava za radionicu

Sve dodatne informacije načinu rada u radionici kao i rezervacije mesta, možete dobiti tako što ćete kontaktirati voditelja radionice Aleksandru Vičentijević telefonom na mob.tel. 064 1961533, ili putem elektronske pošte na adresi  aleksandra@kreativnopisanje.org,

Dobrodošli!