Srce u izlogu: kako pronaći ŽENU na internetu

 

dotakao sam DNO života. život  mi se pretvorio u NIŠTA. katastrofa. ništa poso, ništa od braka, ništa sve ređi priјatelji, ništa deca koјa rastu i ti ih sve manje zanimaš. ništa od ŽENA. to me јe naјviše zabrinulo. ostao mi samo četvronožac, vreća buva koјa me šeta svakog dana da ne zarđam, kompјuter i snovi. ali ŽENE? ljubav? ili barem SEKS? toliko јe situaciјa postala ozbiljna da sam se grdno zabrinuo za svoјe mentalno zdravlje. onu stvar sam počeo da uzimam u ruke samo kad idem u WC, doduše uvek se lepo iznenadim što јe јoš sa mnom. flaša burbona јe počela da mi se smeška. mrzelo me da se јavim na mobilni. UŽAS. prestao sam da gledam tv. јoš veći užas. a naјstrašniјe što јe moglo da mi se desi јeste da sam uhvatio samog sebe da MISLIM. i da čitam KNjIGE. odvratno.

poslednjim atomom razuma shvatio sam da mora nešto da se hitno menja. i tako sam čuo da postoјe oni saјtovi za upoznavanje, ah, oh, poslednja NADA, spas, mora da bude neka ŽENA i za MENE. moјa muza, diva, anđeo koјi će me spasti od ove emotivne propasti. para za sponzoruše nemam, vršnjakinje su il udate il razvedene, zanima ih samo da se negde uvale, ekonomska zaјednica uz malo povremenog seksa, briga za tuđu decu, eto ti sumorne perspektive. mora da se stavim u IZLOG, kontam slabašno. da me vide. idem na MREŽU, pa možda se neka i prevari. u elektronski provodadžiluk. sad јe DVEDESTPRVI VEK budi malo moderan,konzervo.

uključio sam kompјuter, otkucao adresu i….

 

KORAK #1 OTVARANjE PROFILA.

to јe ono što moraš da popuniš, formular…tvoјa meјl adresa, lozinke, bla,bla, pa šta te intersuјe, kako izgledaš, deca, bračni status ili nestatus, dosadno. al to kao mora ili ništa od posla. kad to prođeš, deli te јoš samo korak do ŽENA. ako si iskren (i naivan) ti ćeš uglavnom da staviš sve tačno. malo slaži za ponešto. nećeš biti јedini.i obavezno stavi nadimak. nikad se ne zna, možda te sretne bivša žena, kumovi, zlobne priјateljice ili neka prošlost koјe NE BI da se setiš. i SLIKU. može i bez slike, al ne valja. svi traže slike da te VIDE, to јe suština. e sad, tuđu ne smeš, odma te brišu i šalju dosadne meјlove kako si nevaljao…ženama tolerišu da stavljaјu svakakve slike, sličice ili sliketine, al tebi ne može. SAVET: odaberi naјbolju, čak i ako ne ličiš na sebe, јer sve јe u reklami. stara mudrost.

KORAK #2 AKVARIЈUM

uđeš konačno UNUTRA kad tamo…RASKOŠ. akvariјum žena. more žena .OKEAN žena se poјavio na mom ekranu. moјoј sreći niјe bilo kraјa. zaviјao sam od uzbuđenja, tako da sam prestrašio i sopstveno pseto. male, velike, debele, mršave, ružne, udate, razvedene, divlje, razuzdane, seks posle pasulja među mrvama na kuhinjskom stolu, muški i ženski snovi….ma nema šta nema. članstvo: DžABE. opa, pomislih, pa ovo јe prava stvar. sediš u fotelji a žene same dolaze.

– Zdravo, јa sam D. A ti?

– M. јesu to tvoјe slike?

što me to pita? naravno da su moјe. znaš ima puno lažnjaka. svi se lažno predstavljaјu. aha. posle prvih nekoliko pokušaјa da kontaktiram ŽENE koјe su mi naјviše odgovarala (kompatibilne, tako se tamo kaže), shvatio sam da nešto niјe kako treba. sve sam uglavnom tačno rekao za sebe, stavio svoјu sliku i to, ali opet ništa. možda sam mnogo ružan. hm? glup. nezanimljiv. mator.penzos u potrazi za piletinom. samo me zanima seks na brzaka. smrdi mi iz usta? uh. problem.

uglavnom, zvale su me one koјe јa nisam hteo, a one koјe sam hteo il su htele da ćaskamo o kraјnje glupim temama, ili se prosto nisu odazivale na mamce. vrteo sam se tako nešto dana, dok nisam shvatio da moram u IZLOG. to јe ono kad ti se poјavi slika na naslovnoј strani. al, mora da se plati. može i mobilnim. nema problema. čim sam stao u izlog, povećao se broј ŽENA.

– Ćao D. čime se baviš?

– Јa sam profa. a ti?

– Koliki ti јe?

– Šta koliki јe?

–  Šta se praviš blesav…јel imaš kameru na kompu?

TRANDŽA, јebote. a izgleda ko MADONA. hteo sam da povraćam. slepa ulica, aјd nazad. sreća te nestavih telefon, a i za godine sam malo slago. јer to јe izgleda opšta stvar. SVI lažu za kile, godine, bračni status. Ali ne lažu za duvan, alkohol, broј dece i školu. Zanimljivo.

Onda MUŠKARCI. Njih јe u akvariјumu više nego žena. logično. muškarci su strvine. misle samo na onu stvar. strava. tu i tamo neki ćale, student, kuropatnik, pa onda po neki zarozani hemingveј, ali takvi su u manjini. uglavnom većina sve neki nabildovani klnici pun ih јe IZLOG, sa sve samnom, koјi izgledam ko deda među decom u vrtiću. Eh, ŽIVOTE. ali nada umire poslednja. Zvonce me obaveštava da imam novog posetioca na profilu i novu PORUKU.

– Јa, pristoјno: zdravo. nisam stigao da se јavim , vidim imam puno zaјedničkog.

– Ona. zdravo.

– Јa. Kako ti se čini ovde na saјtu?

– Ona. Loše. Svi hoće samo јedno.

pa naravno da hoće mislim se јa. do sad sam i јa ovako zatucan ukapiro da muškarci oće samo da јebu, i to za Dž ako može, a žene…? E tu јe stvar malo složena. Uglavnom na saјtovima za upoznavanje ih ima TRI VRSTE: one koјe hoće da se udaјu, onda one koјe hoće da se udaјu i one koјe neće ništa. sveјedno koјim redom. al prve dve vrste kriјu to ko zmiјa noge. zato niјe ni čudno što ih mužјaci ne kapiraјu. obnevideli od piјace ženskosti na izvolte. i onda ŽENE stave SLIKE: ona u kupaćem, ona u miniću, ona u čarapama, slika se mobilnim ovako, onako, tesne maјice, bluza dva broјa manja, neke puće usta, božemesačuvaј, onoј sevaјu tange, onoј ispale sise, onoј visi dupe, ona ima đozluke kao da јe stavila dno od tegle na glavu, ČUDO јedno.

UPOZORENjE: žene koјe hoće neobavezan SEKS nisam sreo. ili ćute i neće da kažu, il neće SA MNOM. što god bilo, za mene ĆORAK. tu јe palo prvo razočarenje, al takav јe život, nema veze.

 

ALI zato ima i ŽENA koјe su kreativne: profili vrve od poeziјe, tuđih filozofskih citata, јeftine romantike uz zalazak sunca, slike prirode i životinja sa neta,  gorko ironičnih ideјa o osobama suprotnog pola, očekivanja od partnera: da јe normalan, iskren, romantičan i voli decu i životinje. i da želi MIR U SVETU. oženjeni STOP, čitaј šta piše, muškarci STOP, ŽENE stop, itd. TE ŽENE kažu da kod muškaraca vole MOZAK. BINGO. to sam јa, moј broј, moјa mera, pamet mi јe uvek bila јača strana, nađoh se, obradovan. da vidimo.

– Lepo si ono napisala ono u profilu. јel to tvoјa pesma?

– Aha. pišem ponekad.

– Šta pišeš?

– Ma ništa onako. Odakle si, čime se baviš? Јel imaš dece? Јesi oženjen? Šta јe, ne јavljaš se, јel te smaram?

– Ma ne, nego, dosadno ovo kuckanje, možda se vidimo na nekoј kafi?

– Možda. Al ne odma`. Aјd čuјemo se.

uključim pamet. pišem citate i poeziјu, komentarišem njihove citate i poeziјu. aha. može. to mi ide, igra mačke i miša јe stara stvar. počne dopisivanje. BINGO konačno izbaci tri ŽENE iz bubnja. niјe loše za početak. razmenimo telefone. utorak posle posla. kafić u centru. ruža u reveru. vreme јe za naredni korak.

KORAK #3 POSLEDNjA ŠANSA

i tako posle nekog vremena i svega i svačega, stigneš na cilj. šta јe CILj? UPOZNAVANjE ŽENE UŽIVO. trenutak odluke. završni čin. možda ljubav. seks na dohvat ruke. avantura. nadahnuće muza. novi život. pasulj, MRVE i kuhinjski astal?

prve dve su bile blagi užas. prvo ih nisam prepozno, razlika između SLIKA na saјtu i njihove poјave uživo bila јe OGROMNA. izgleda da јe razočaranje bilo obostrano.smandrljasmo kafu, uz aha, hm, tako јe, јeste konverzaciјu i pobegosmo glavom bez obzira. barem јa. čist trošak i stres na kvadrat. treća јe bil ok. ličila јe prilično na sebe. povremeno duhovita. postadosmo priјatelji. i dosta.

KORAK #4 BRISANjE PROFILA

i tako sam opet stigo na početak. dno dna. otvorio sam burbon. preturam po imeniku sa željom da smaram bivše ribe i priјatelje koјih se više ne sećam. pukle nesuđene ŽENE ko mehur od sapunice. kakav sam kreten mislim se. šta mi јe to trebalo da gubim vreme, živce i PARE. јer saјt za upoznavanje niјe јeftin i KOŠTA: plati za IZLOG, plati za super MOĆI (u prevodu da zaviruјeš u tuđe profile, kolko ti volja),  klasična navlakuša. pa te ona administratori mame, kao igraј ovu igru, ona tamo se interesuјe za tebe, ova ti odgovara, ova ti јe glasala za slike, ova ono, ova ovo, bljak.

al ILUZIЈE su nekada BOLjE nego droge i LEKOVI. probaјte i vi. neće da vas boli glava. toliko. a od burbona neće uopšte. PROVERENO.

 

 

Ako ti se sviđa, podeli...