fbpx

SEMINAR ASOCIJATIVNO PISANJE

 

JEDNODNEVNI SEMINAR IZ ASOCIJATIVNOG PISANJA

Šta je to asocijativno pisanje? Kreativno pisanje, kao unutrašnji dijalog i terapija uma. Tehnike slobodnog pisanja, toka misli i oblikovanje asocijativnog teksta. Otključavanje kreativnosti kroz pisanu reč. Priprema za stvaralačko pisanje.

Svi mi imamo male glasove u glavi (neko više, neko manje). Oni su skloni da komentarišu sve što radimo, čujemo, vidimo ili iskusimo. Ponekad mogu da budu prilično dosadni, ali ih pisci mogu itekako dobro da iskoriste.

[Tweet „Život se ne meri brojem životnih udisaja, već trenucima koji su nam oduzeli dah.“]

U toku asocijativnog pisanja jednostavno zapišite šta oni imaju da vam kažu. Čak i ako vam se to ne sviđa. Ponekad su ovi glasovi upavo to – namrgođeni roditelj koji je uvek srećan da nas podseti na sopostvene greške ili neuspehe. I sasvim je na mestu da i takve stvari zapišete. Bolje je da to izbacite iz sebe.

Slobodno pisanje je upravo to kako se i kaže: oslobađanje. Jer, onog trenutka kada oslobodite kritičara iz svoje glave, oslobađate svoj um da se poveže sa vašom podsvesti – mestom gde leži vaša istinska inspiracija.

Podsvest je moćna jer radi sve ono što svesni deo uma smatra krajnje zamornim poslom: vidi sve veze, organizuje, pravi velike koncepte i predstavlja jedan ogromni super kompjuter koji uzdiže kreativno mišljenje na najviše visove.

Iz tog razloga, otkačite vaš svesni um dok asocijativno pišete i pustite ga da ide svojim poslom. To je onaj deo mozga koji uvek kaže kako je sve teško, zamorno, ima puno da se radi i sl. I pustite podsvest da uradi glavni deo posla, bez postavljanja pitanja da li je to moguće ili brige o vašoj sposobnosti da kreativno pišete.

Asocijativno pisanje ne samo što vam pomaže da budete bolji pisac, ono će vam pomoći da pronađete vaš jedinstveni i samo vaš glas pisca.

PRIJAVI SE ZA SEMINAR OVDE

 

Ako ti se sviđa, podeli...
Scroll Up