fbpx

VEŽBE IZ RADIONICE: Izgradnja likova

 

I tako…S vremena na vreme me moji polaznici online radionica kreativnog pisanja iznenade svojim talentom. Ova vežba je trebala da izgleda kao klasična vežba kreiranja likova za kratku priču…A ispala je kratka priča za sebe. Sjajno. Kad neko voli pisanje. I ima dara. Zar ne?

ekursevi

ISKORISTI PRILIKU – UPIŠI E-KURS! 

E- kursevi su poseban oblik online radionica u kojima možeš da učiš veštine i zanat pisanja potpuno samostalno, bez mentora.

Odaberi temu, upiši kurs i dobijaćeš lekcije i vežbe direktno elektronskom poštom u tvoj Inbox.

SAZNAJ VIŠE OVDE

 

Autor: Tanja Ajtić

Izgradnja likova u priči. Vežba.

Roko Barba

Ne predstavljam se po pravom imenu i prezimenu na Online sajtu. Zovem se tamo Roko Barba. Milan mi je pravo ime. Dopisujem se isključivo sa ženama koje su usamljene kao i ja. Razveden sam i brinem o svojoj ćerci koja je sada već student. Bivša žena radi kao prevodilac za engleski jezik. Ja sam u Beogradu završio Arhitektonski fakultet a u Vankuveru radim kao održavač državne zgrade u Centru grada za stanovanje. Čistim zgradu, popravljam je i izbacujem đubre. Mason sam. Teško me je otpustiti.

Većinu ovremena na poslu provodim u obližnjem kafiću gde pijem kafu i koristim laptop sa njihovom wi-fi mrežom. Tada se dopisujem sa usamljenim ženama, posebno mladim i tamne kože. Nisam napisao istinu kako se zovem i nisam napisao istinu čime se bavim, kao što sam slagao za moje godine. Napisao sam da sam biznismen. Danas treba da se nađem prvi put sa Džuli.

Imam pedeset godina a Džuli misli da imam četrdeset. Našli smo se u malom pabu u centru grada. Došao sam sam sa automobilom koji je sportski i ako sam mogao da dođem peške pošto se pab nalazi blizu mog stana, ali sam hteo da ostavim dobar utisak. Došla je na vreme. Crna, mlada i zgodna. Iz Kolumbije je, tamo ima dosta ljudi crne kože. Naručujem nam kafu sa krofnom. Našli smo slobodan sto u uglu paba. Gledam je suženim očima kao što lovac gleda svoj plen. Mislim da se to ženama dopada.

Imam bradu od tri dana pa izgledam više kao neki umetnik. Nisam ćosav i to privlači žene. Došao sam u Vankuver sa ženom i ćerkom. Jednog dana rekao sam Svetlani da želim razvod jer želim da budem sa drugim ženama. To me stravično privlačilo. Ovisnik sam postao od tamnoputih žena. Svetlana je pristala na razvod, ostali smo u dobrim odnosima. Jedno vreme, dok je ćerka išla u osnovnu školu bila je sa mnom.

Bio sam dobar otac i ja sam se sakrivao sa mojim tamnoputim prijateljicama. Kod kuće sam bio dobar, nežan, debeljuškast otac. Sada moja ćerka želi da živi sa majkom. Izlazi sa mladićima i majka je bolje u tome razume nego ja. Razgovaram sa Džuli. Sviđa joj se što sam beo. Ne mogu samo nju da gledam. Zaiteresovan sam i za neke žene koje ulaze u pab. Profesionalna deformacija. Njoj se to nikako ne sviđa.

Ima divne smeđe oči I kožu koja se sjaji, crnu kosu koju pegla, prekrivajući svoje lokne. Kaže da je došla u Vankuver sa porodicom. Ne želim da joj kažem ni da sam razveden. Ona kaže da je vrlo teško naći muškarca koji je iskren i pažljiv i ne sviđa joj se kako je ja gledam. Kao divlja životinja, kaže. Ja mislim da je to seksi, kad streljaš pogledom ženu. Ne znam zašto joj se to ne sviđa.

Ona ustaje od stola i odlazi iz paba sama. Mene je ostavila za stolom samog. Plaćam pića i odlazim i ja. Dok prolazim pored stolova bacam jedan moj neodoljivi pogled jednoj ženi i izlazim na ulicu.

Vetar počinje da duva.

 

Usavrši svoje pisanje.

darko profil 3 cb

Ja sam prof. dr Darko Tadić, i već 20 godina se bavim pisanjem, copywriting-om i komunikacijama.

Da li je pisanje tvoj život, tvoja strast, muza koja neće da te ostavi na miru? Ako jeste, onda iskoristi priliku i usavrši svoje pisanje. Radionice kreativnog pisanja služe upravo za to!

Pridruži nam se na sajtu kreativnog pisanja i uživaj zajedno sa nama!

SAZNAJ VIŠE

 

Ako ti se sviđa, podeli...
Scroll Up