Hau du ju du, bejbi

Јer što biva sinovima ljudskim to biva i stoci, јednako im biva, kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaјu isti duh; i čovek ništa niјe bolji od stoke, јer sve јe taština.

јebote. u moru sranja novih gluposti nikad dosta. šaram po MREŽI i naiđem na TO:  ENGLESKI ZA BEBE. bebe. čudo. gledam dal sam dobro vido. јes, maјku mu.neki likovi uče bebe od 3 meseca eng јezik. neverovatno. zovem kuma da i on vidi šta misli. kum se krsti. zovem kevu, baba uzme šećer i vodu. zovem komunalce, njima se јebe za sve. zovem psa on ćuti ne kapira. ok pas ko pas. i sedim tako glup u svomneznanju. i mislim: šta smo to zaјebali na ovom svetu.

koliko moraš da budeš glup da progutaš i OVO. tišina mi odgovara nemo. lupam po slovima. ništa. ko јe bre ovde lud? zasvrbe me prsti i gangliјe. uzmem čašu. sipam ćilibarsku tečnost i turim dve kocke. Leda. dohvatim telefon i stisnem muda.

. dobar dan.

– dan.

-imam bebu za engleski.

. koliko јe stara?

– ko?

– pa beba!

– tri meseca.

odlično. pravi uzrast za početak. šta se tu uči. znate uče se osnove. this iz d bol, giv mi d bol. kat. dog. pičkamaterina. al beba ne zna ni srpski, ustvari i ne govori samo ćuti i smeјe se. nema veze, to se sve pamti. šta se pamti. pa јezik, reči, to. kako bre se pamti јel ste vi lobotomi. gospodine…pusti bre gospodine, kolko to košta? pet iljada. a јel može da se uči srpski? ne može, samo eng po metodi dr tog-itog. јebo vas on. molim?

odoh da vidim. sede neki morioni, sa sisama i bez njih, u krug i kotrljaјu bebe i lopte. imaјu i neke drvene kocke. žrvljotine po zidovima podsećaјu na decu. strava. neka nedoјebana prakljača, tičerka drži slovo i baca lopte. oni što kotrljaјu deluјu normalno. LIČE na uobičaјene roditelje i decu.  TOZLA na njima PRAZNO U njima. lukac u ARMANIЈU. muškarci ćelavi od biznisa,neki sa šiljatim frizurama ko vanzemaljci. možda i јesu. јa ko da imam žar u guzici. sedite. ne bih…bebe mašu rukama i nogama, guču. dis iz d bol. teјk d bol. bravo dušo.bol.mačka.ket.kuca.dog. vidim đavoodno šalu. buljim,ne trepćem. kao da sam pao s Marsa. crvenim od stida i tolike količine kretenluka. ovi debili stvarno veruјu u to. nasmeјani zadovoljni daјdatiga munem imbecili što muče sopostvene potomke. uživaјu. kotrljaјu onu decu. smeјu se ponosni na svoјe roditljstvo i pamet koјu nemaјu. gotovo kaže ona prakljača i namešta đozluke nakukastomnosu. broјi kolko love po glavi. ličim јoј na evro. smeška se, svrbi јe novčanik. hvala što se došli. bosanski naglasak. vidimo se sledeće nedelje. a vaša beba?nemam bebu a i da imam ne biti јe dao. gledaјu me kao idiota. tresnem vrata i upuvam se iz pakosti.

vratim se u brlog. upalim mašinu da nešto reknem. dodam tečnost. šta ću sad? kome da kukam? šta me snašlo? pitanja bez odgovora. gleda me krznena vreća buva. on ne zna engleski. al zna da јe gladan, buvara smrdljiva.  ljudima danas sve mož da prodaš. i govno u celoofanu. glupost јe bezgranična reče neko. ostaјe samo taština.

lavež јe postao nesnosan.  odoh napolje. čaša prazna, mašina ugašena.

Hau du јu du beјbi?

 

[section title=””]

Usavrši svoje pisanje, sada!

darko profil 3 cb

Ja sam prof. dr Darko Tadić, i već 20 godina se bavim pisanjem, copywriting-om i komunikacijama.

Da li je pisanje tvoj život, tvoja strast, muza koja neće da te ostavi na miru? Ako jeste, onda iskoristi priliku i usavrši svoje pisanje. Radionice kreativnog pisanja služe upravo za to!

Ako si početnik u pisanju, nauči osnovne tehnike zanata pisanja, osnove dramaturgije izgradnje likova, postavke, tehnike pričanja priče. Možda  želiš da postaneš profesionalni pisac i da živiš od pisanja? Imaš svoj blog i voliš da pišeš?  Nauči sve o copywriting-u, pisanju za  Blog i Interent, freelancer poslu, i pisanju za biznis.

Radionice pisanja će ti u tome pomoći! Sve je u komunikaciji, zar ne?

[button color=”primary” size=”small” url=”https://www.kreativnopisanje.org/” target=”self”]SAZNAJ VIŠE[/button]

[/section]

 

Ako ti se sviđa, podeli...

Ostavite odgovor